Προηγούμενο Αρθρο
Επώμενο Άρθρο

BE SEXY!

Το sex appeal είναι  ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας που είτε υπάρχει έμφυτα μέσα μας είτε δημιουργείται. Έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω στο τι κάνει έναν άνθρωπο sexy, ωστόσο πρόκειται για κάτι υποκειμενικό και κυρίως πηγάζει από τα μάτια εκείνου που θεωρείται σέξι. Φυσικά υπάρχουν και κάποια  tips που μπορούν να σε κάνουν ακόμη πιο hot.

Eye Contact.  Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ άμεση και συνήθως λέει πολλά για τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Το να κοιτάς τον άλλον μέσα στα μάτια – όχι μόνο τον σύντροφο σου αλλά τον καθένα- σου δίνει αυτοπεποίθηση κάτι που αντιλαμβάνεται και ο συνομιλητής σου. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο του sex appeal.

Δυναμισμός.  Η εμφάνιση μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση , ωστόσο αυτό που κερδίζει τους ανθρώπους στο τέλος είναι ο χαρακτήρας. Ένας δυναμικός χαρακτήρας που μπορεί να γελάει , να έχει αυθορμητισμό και να εκφράζεται με τα μάτια  είναι πολύ πιο ελκυστικός από μια σέξι εμφάνιση.

Μυαλό
.  Αφού έχεις χρησιμοποίησέ το! Θέσε δοκιμασίες στον εαυτό σου ώστε να μπορέσεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου. Διάβασε ένα βιβλίο με εκπαιδευτικό υλικό για κάτι που δεν γνώριζες, δες ένα ντοκιμαντέρ ή ξεφύλλισε μια εφημερίδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να συμμετέχεις σε συζητήσεις με ενημερωτικά θέματα, άλλωστε το υγιές σώμα χρειάζεται και υγιές  μυαλό. Οι γύρω σου θα σε θαυμάσουν σίγουρα!

Άνεση. ΜΗ τρως. ΜΗ φοράς, ΜΗ χρησιμοποιείς κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Δεν μπορείς να περπατήσεις ψηλά τακούνια ; Προτίμησε κάτι χαμηλό! Ποιος είπε πως μόνο οι γυναίκες με τακούνια είναι σεξι? Απέφυγε ρούχα στενά που δεν σου επιτρέπουν να κινείσαι. Θα σε κάνουν να νιώθεις άβολα και αυτό θα το αντιληφθούν και οι γύρω σου. Η άνεση ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας.

Μακριά από το κινητό
. Δεν είναι καθόλου ευγενικό να είσαι με κάποιον και να ασχολείσαι με το κινητό. Το να κοιτάς κάθε δύο λεπτά την οθόνη ενώ ο άλλος σε κοιτάει στα μάτια και προσπαθεί να συζητήσει μαζί σου σίγουρα δεν σε κάνει σέξι αλλά αγενή. Αν κάποιος το έκανε αυτό σε εσένα ,δεν θα σε πείραζε? Το να μπορείς να είσαι παρών είναι sex appeal!

Ευγένεια. Ακόμη και αν η εμφάνισή σου δεν κερδίζει τις εντυπώσεις , όπως ο δυναμικός χαρακτήρας έτσι και η ευγένεια θα σε κάνει πιο ελκυστική για τους γύρω σου. Η αγένεια μπορεί να καταστρέψει την ωραία εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος και να τον κάνει αντιπαθή. Βέβαια το να είσαι ευγενικός δεν σημαίνει πως πρέπει να σε προσβάλλουν και να λες ευχαριστώ! Η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Απομάκρυνε την ανασφάλεια
. Η ανασφάλεια δεν πηγάζει από μέσα μας. Αυτό που πηγάζει είναι η απαισιοδοξία που σίγουρα το περιβάλλον μας μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό, σε αντίθεση με την ανασφάλεια που μας την δημιουργούν οι άνθρωποι. Απομάκρυνε λοιπόν από κοντά σου ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια , ακόμη και αν πρόκειται για ένα μοντέλο στο Instagram που έχει τέλειο σώμα και σε κάνει να νιώθεις άσχημα με το δικό σου. Το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι το μυστικό της επιτυχίας!

Μειονεκτήματα = Πλεονεκτήματα. Αντί να κάθεσαι και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα μοντέλα  της Victoria’s Secret επειδή είναι πιο ψηλά ή αδύνατα από εσένα , ασχολήσου με το να βρεις τι είναι αυτό που τις κάνει σέξι και να αποκτήσεις το πλεονέκτημα. Για παράδειγμα φτιάξε τα μαλλιά σου ατιμέλητα και ανάλαφρα  waves, τόνισε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά , βάλε ένα spray tan και ένα push up bra και είσαι έτοιμη! Hey sexy girl!

Περιποίηση. Σίγουρα θα ανεβάσει κατά τεράστιο ποσοστό την αυτοπεποίθηση σου το να επενδύσεις στον εαυτό σου, χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε υλικά αγαθά. Κλείσε ένα ραντεβού για νύχια και μαλλιά , αγόρασε νέα εσώρουχα και ένα νέο συνολάκι και νιώσε σέξι. Συνίσταται σε κάθε δύσκολη περίσταση και όχι μόνο! Λίγη ανανέωση θα ανεβάσει τη ψυχολογία σου!

ΜΗΝ εθίζεσαι με την εμφάνιση σου. Το να θες να είσαι ελκυστική δεν είναι κακό αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τα πάντα για να είσαι. Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνήθως είναι έμφυτο οπότε δεν είναι ανάγκη να εθίζεσαι με το πώς δείχνεις εξωτερικά γιατί η υπερβολή δεν είναι καθόλου σέξι και μπορεί να σου κάνει κακό! Επικεντρώσου στον χαρακτήρα σου και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο!That’s more sexy!


By Ζέτα Σκούτα


Tag: