Προηγούμενο Αρθρο
Επώμενο Άρθρο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ε.Ι.Μ.Α.Ι

Gallery
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ε.Ι.Μ.Α.Ι
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ε.Ι.Μ.Α.Ι
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ε.Ι.Μ.Α.Ι

Εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα  θα πραγματοποιηθεί στο Συμβουλευτικό κέντρο ΕΙΜΑΙ.Η παρουσίαση του εργαστηρίου θ αγίνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 5.30 το απογευμα.  Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται: "Πως θα βοηθήσω τα παιδιά μου μέσα από τη σχέση μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα σήμερα και ικανά να ανοίξουν τα φτερά τους αύριο;"

Η σχέση αυτή, γονέα-παιδιού, που δυνητικά είναι από τις πιο στενές και ικανοποιητικές σχέσεις στη ζωή μας, πολύ συχνά δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.
Το άγχος των γονέων για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να επιτύχουν πιθανούς στόχους για τα παιδιά τους όπως σωστή συμπεριφορά, συνέπεια, μελέτη, σεβασμός, αρμονικές σχέσεις, συναισθηματική ισορροπία κ.α., συχνά επιφέρει εντάσεις στην οικογένεια και απογοήτευση στις δύο πλευρές.

Στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα θα δώσουμε πρακτικές απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα και θα βοηθήσουμε τους γονείς μέσα από θεωρία, ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, να γίνουν αποτελεσματικοί στην ανατροφή των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα το πρωτοπαρουσίασε o Dr. Thomas Gordon το 1962 και έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ως το πρώτο εργαστήριο για γονείς με βάση τις δεξιότητες. Προκάλεσε τη γέννηση του διαδεδομένου σήμερα κινήματος για τα εργαστήρια των γονέων στις ΗΠΑ, και έχουν συμμετάσχει σε αυτό από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες.
Στόχος του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα είναι να μάθει στους γονείς συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα:

- Τα παιδιά σας θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα τους,καθώς και τις ανησυχίες τους μαζί σας, αντί να κλείνονται στον εαυτό τους.

- Θα βοηθήσετε τα παιδιά σας όταν βιώνουν κάποιο πρόβλημα, εξερευνώντας μαζί σε μεγαλύτερο βάθος τι τα ενοχλεί και παρέχοντάς τους την ορθή στήριξη για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης.

- Θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν μία μεγαλύτερη αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπειθαρχίας, ανεξαρτησίας και μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.

- Θα μάθετε να επιλύετε τις συγκρούσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να βιώνετε λιγότερες εκρήξεις θυμού και αγώνες εξουσίας.

- Θα διαμορφώνετε κανόνες με τη συμμετοχή όλων και με τρόπο που θα αποτελεί κίνητρο για τη τήρησή τους.

- Θα μάθετε να επικοινωνείτε τις ανάγκες σας με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά σας να αλλάζουν τη συμπεριφορά που σας δημιουργεί πρόβλημα, επειδή νοιάζονται για τις ανάγκες σας και όχι από φόβο τιμωρίας ή ανταμοιβής.

Πληροφορίες: 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα:
2651402672 – 6973988967

Η συμμετοχή στην παρουσίαση του εργαστηρίου είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοντέλο αποτελεσματικής επικοινωνίας του Dr. Thomas Gordon.


Tag: