Προηγούμενο Αρθρο
Επώμενο Άρθρο

"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ " ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ

Gallery
"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ " ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ

ΤΟ «ΒΗΜΑ» ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ «ΒΗΜΑ της Ζωσιμαίας» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι από την έκδοση του, από τον Φεβρουάριο του 1922, απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση. Συνδέθηκε εξ αρχής μαζί της, πρωταγωνίστησε στο κίνημα του δημοτικισμού και υπήρξε στυλοβάτης της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που συνεπήρε τη χώρα στα χρόνια του Βενιζέλου.

Η εφημερίδα οδεύοντας προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας, ανοίγει τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να χτίσουν τη δική τους εφημερίδα. Μια πλήρη και ολοκληρωμένη εφημερίδα, τεχνικά και τυπογραφικά άρτια, με ξεχωριστό περιεχόμενο και σελιδοποίηση που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες.

Μαζί σηκώνουμε μια «γέφυρα συνεργασίας», δίνουμε χώρο και ευκαιρία στη μαθητική γραφή, συνδέοντας την εκπαίδευση με την ενημέρωση.

Με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ οι μαθητές αναδεικνύουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας των σχολείων και της περιοχής τους, καταθέτοντας προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες και αγωνίες με τη φλόγα και τον ενθουσιασμό της νιότης τους.