Προηγούμενο Αρθρο
Επώμενο Άρθρο

ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!

Gallery
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ HAPPY SCHOOL!!

Αυτή τη σχολική χρονιά μας υποδέχεται το Happy School! Ένας ειδικά διομορφωμένος πολύχώρος για παιδιά στο κέντρο της πόλης για μελέτη , ξένες γλώσσες, ανάπτυξη δεξιοτήτων ακόμη και ρομποτική μα ς περιμένει στο κέντρο της πόλης, πίσω από την Ακαδημία. Συνάντήσαμε την υπέυθυνη του κέντρου Άννυ Ντίνου και μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του Happy School.

Πως ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Happy schoool?

       Η ιδέα για τη δημιουργία του “Happy School” ξεκίνησε υποκινούμενη από την αγάπη μας για τα παιδιά και τη διαπίστωση της ανάγκης για την εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου στους γονείς και τη σωστή αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών. Οραματιστήκαμε ένα χώρο σύγχρονο και ταυτόχρονα οικείο, ευχάριστο για τα παιδιά, ασφαλή για τους γονείς. Ένα χώρο όπου η γνώση, για να μπορέσει να γίνει κτήμα των παιδιών, θα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη δράση, τη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό και τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού. Το “HappySchool” δημιουργήθηκε με αγάπη και φροντίδα, έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του σημαντικότερου επιστήμονα του 20ου αιώνα Albert Einstein: «Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται».

Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, χαμογελάμε όλοι μαζί και κάνουμε τον παιδικό κόσμο κάθε μέρα πιο όμορφο και φωτεινό.

Το “Happy School” είναι ενός χώρος Εκπαίδευσης που συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές της ανεστραμμένης τάξης και του blended learning (μικτής μάθησης), ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση! Η παιδική έκφραση βρίσκει τη στέγη της στο «Happy School».

 Ποιες ακριβώς είναι οι δραστηριότητες και οι τρόποι απασχόλησης των παιδιών που φιλοξενούνται στο Happy School?

  1. Στο “Happy School” οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση έμπειρων Δασκάλων-Καθηγητών, προετοιμάζουν και μελετούν καθημερινά τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται τα μαθησιακά κενά, αποκτώνται οι βασικές γνώσεις και τονώνεται η αυτοπεποίθηση του μαθητή.

Επιπλέον, σε μοναδική συνεργασία με την Ευρωγνώση Ιωαννίνων, τα παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά από πολύ μικρή ηλικία μέσα σε real-life setting περιβάλλον έχοντας μια ολιστική προσέγγιση στην εκμάθηση της γλώσσας. Οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνουν μία μαγική διαδρομή μέσα από τις περιπέτειες του Alf, την πρώτη σειρά παιδικών βιβλίων της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ όπου διασκέδαση και μάθηση συνδυάζονται αρμονικά υπό το πρίσμα της πιο σύγχρονης μεθοδολογίας.

Παράλληλα στον χώρο του “Happy School”, πραγματοποιούνται μαθήματα ρομποτικής, δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 3 έως 12 ετών, ειδικό πρόγραμμα yoga kids, μαθήματα σκάκι.

Τέλος η ομάδα του “Happy School” εξασφάλισε σε μοναδική σχεδόν πανελλήνια συνεργασία το καινοτόμα πρόγραμμα για τα παιδιά Brainobrain. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που βοηθά τα παιδιά να εξελίξουν τις ικανότητες του εγκεφάλου τους με τεχνικές που κάνουν τη διαδικασία μάθησης ευκολότερη και ταχύτερη. Το πρόγραμμα Brainobrain είναι βασισμένο στο ρυθμό και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενισχύοντας τις γλωσσικές δεξιότητες, την επικοινωνία, την κριτική σκέψη και δεξιότητες προσωπικότητας. Οι μαθητές ανακαλύπτουν σταδιακά τις γλωσσικές τους ικανότητες μέσα από μία επιλογή ασκήσεων και δραστηριοτήτων που δίνουν έμφαση στην κριτική σκέψη.

 Με τι τρόπο γίνονται οι δραστηριότητες στο happy School?

  1. To “Happy School” είναι ένα “σπίτι μετά το σχολείο”! Έχουμε δημιουργήσει έναν πολυχώρο όπου όλοι μαζί με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο παίζουμε, μαθαίνουμε, πειραματιζόμαστε, γινόμαστε εθελοντές, χορεύουμε, τραγουδάμε, φτιάχνουμε τα δικά μας παραμύθια, λερωνόμαστε, είμαστε φίλοι και γινόμαστε όλοι μαζί μια αγκαλιά.

Τα παιδιά χωρίζονται ανά ηλικίες και ο γονιός μπορεί να επιλέξει τη συμμετοχή τους σε όποιο μάθημα ή δραστηριότητα επιθυμεί. Ενώ το “Happy School” σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικά δρώμενα, (θεατρικές παραστάσεις, εθελοντικές δράσεις, κ.α.)

 

Σκοπός του Κέντρου μας είναι να ωθήσει τους μαθητές να σκέφτονται καταρχήν δημιουργικά και για αυτό αναζητούμε διαρκώς σύγχρονους τρόπους μετάδοσης και διάχυσης της γνώσης. Όμως το σημαντικότερο κομμάτι το επενδύουμε στις διαπροσωπικές σχέσεις και τη συνεργασία. Ο κάθε μαθητής έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά χαρίσματα και διαφορετικά όνειρα και είναι χρέος μας να τα αναδείξουμε!

 Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, χαμογελάμε όλοι μαζί και κάνουμε τον παιδικό κόσμο κάθε μέρα πιο όμορφο και φωτεινό.

Σε τι ηλικίες παιδιών αναφέρεται ο Χώρος του Happy School?

 Το “Happy School” μπορεί να φιλοξενήσει παιδάκια από 3 έως 12 ετών, έχοντας ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα και αντίστοιχα εξειδικευμένο προσωπικό ανά ηλικία. Στόχος μας, δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων ούτε η επιβολή αισθητικής άποψης, αλλά η προσφορά πλούτου ερεθισμάτων που θα πυροδοτήσουν τη δημιουργική διάθεση των παιδιών.

Ποιες μέρες και ώρες φιλοξενούνται οι μικροί μας φίλοι στο Happy School?

Το “Happy School” θα είναι ανοιχτό καθημερινά 13:30 με 21:30 και τα Σάββατα 10:00 με 14:00. Ενώ εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας ευέλικτα οικονομικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της οικογένειας.

 Γνωρίστε το Happy school στο τηλ.2651181401, Αράπη 4-6 (πίσω από την Ακαδημία)