Προηγούμενο Αρθρο
Επώμενο Άρθρο

YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO

Gallery
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO
YOGA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ YOGA FLOW STUDIO

Συναντήσαμε την Τερέζα Γιαννέτα στο ζεστό και χαλαρωτικό της χώρο στο YogaFlowStudio , μάθαμε τα μυστικά για τη Γιόγκα και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στον υπέροχο κόσμο της ισορροπίας , της ευεξίας και του Ευ ζην!

  Η Τερέζα είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα  στην Hatha -Vinyasa certιfied by Yoga Alliance UK,Director of training Deepak Sharma , έχει εκπαιδευτεί στην γιόγκα εγκύων Prenatal -Postnatal  certified by Yoga Alliance International Director of Training Michelle Kaminski Ακολούθησε ενα εκπαιδευτικό στο Aerial -Kids Yoga , certified by Yoga Alliance International , Director of Training Katrina Lari Garifallou, ακολουθεί εκπαiδευση στην Aeria Yoga &Aerial Therapeutics Director of Training Elena Mouratidou & Artemis Andrikaki , συνεχίζει με εκπαιδευση στην Yoga Nidra, certified by Yoga Alliance Shiva Yoga Academy , Director of training Spyros Kapnias Garudananda,  διδάσκει στον δικό της χώρο και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια & εκπαιδεύσεις με καταξιωμένους δασκάλους.

Τερέζα πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Γιόγκα;  Η προσωπική μου πρακτική με οδήγησε να αγαπήσω και να ακολουθήσω το μονοπάτι της γιόγκα , ένα μονοπάτι που συνεχώς ανοίγει νέους δρόμους ετσι ώστε να νιώθω πάντα μαθήτρια! Η γιόγκα με βοηθά να εξελίσομαι σαν άνθρωπος και να μοιράζομαι με αγάπη την γνώση αυτη δείχνοντας ενα δρόμο αυτογνωσίας , με εσωτερική ευτυχία και πληρότητα! 

 Yoga και ευ ζην πάνε μαζί. Ποια είναι τα ουσιαστικά οφέλη της Yoga σαν φιλοσοφία ζωής και σαν τρόπος εκγύμνασης?  Η Yoga είναι μια ολιστική επιστήμη , ένα σύγχρονο ιατρικό εργαλείο με παράδοση 5.000 χρόνων!!! Όλο και περισσότεροι επιστημονές βλέποντας τα οφέλη της ,την συνιστούν εώς κύρια ή συμπληρωματική θεραπεία . Θεραπεία ψυχή & σώματος! Η γιόγκα προσφέρει στον άνθρωπο αρμονία σε σωματικό διανοητικό &συναισθηματικό επίπεδο. Βελτιώνει τον μυικό τόνο , δύναμη &αντοχή , βελτιώνει την ευλυγισία , τονώνει το ανοσοποιητικό νευρολογικό,αναπνευστικό και ορμονικό σύστημα , προσφέρει ευλυγισία στην σπονδυλική στήλη καθώς αυτη εξασφαλίζει τη νεότητα του σώματος. Σε νοητικό επίπεδο βελτιώνει την διάθεση καθώς αντιμετωπίζουμε τις στρεσογόνες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο και τέλος αποκτούμε μια ζωή γεμάτη νόημα & ενέργεια !

 Τι προετοιμασία χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει Yoga?   Η γιόγκα είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σωματέτυπου και ηλικίας. Ο στόχος ενός έμπειρου και καταρτισμένου δασκάλου είναι  να οδηγήσει κάθε ασκούμενο στο σωστό είδος και στην κατάλληλη ένταση  λαμβάνοντας  υπόψιν την ηλικία, τον τρόπο ζωής , πιθανούς τραυματισμούς και φυσικά την προτίμηση του σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Ο καθένας δουλεύει με τον εαυτό του ,συνδέεται με το σώμα του και προσπαθεί να βρεί πληρότητα χωρίς κανένα ανταγωνισμό.

 Πιστεύετε ότι η γιόγκα διδάσκεται σωστά? Τι γνώσεις χρειάζεται για να διδάξεις γιόγκα?     Καλό θα ήταν η γιόγκα να διδάσκεται από ανθρώπους καταρτισμένους και πιστοποιημένους σε κάθε είδος είτε αυτό είναι γιόγκα ενηλίκων , είτε εγκύων ,παιδιών ή Aerial . Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ασφάλεια του ασκούμενου αλλά και η σωστή συνέχεια μια τόσο σπουδαίας κληρονομιάς. Σημαντικό όμως είναι να βρεί έναν δάσκαλο που να του ταιριάζει και να τον εμπνέει διότι η γιόγκα δημιουργεί μια πιο προσωπική  σχέση μεταξύ δασκάλου και ασκούμενου.

  Ποια είδη γιόγκα διδάσκονται στο χώρο σας?  Στο Yoga Flow Studio υπάρχουν όλα τα είδη yoga , οπως Hatha :σωματικές στάσεις- Asanas & Αναπνευστικές ασκήσεις- Pranayama ,επιφέρει  εναρμόνιση, ισορροπία ,υγεία σε νου & πνεύμα . Vinyasa η δυναμική μορφή της γιόγκα -καύση λίπους¨, γιόγκα με βοηθήματα ζώνες&τουβλάκια&μαξιλάρια ,ευθυγράμμιση του σώματος, ενδυνάμωση του μύικου , επιτυγχάνοντας αρμονία ισορροπία , Αerial , παραδοσιακές στάσεις γιόγκα με την βοήθεια ενός υφάσματος (Hammock) , μυική ενδυνάμωση καθώς το σώμα αιωρείται , θεραπεία με τη Αerial Therapeutics , και εισαγωγή σε πιο ακροβατικές θέσεις για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πιο διασκεδαστική μορφή του aerial., Yoga kids , τα παιδιά γνωρίζουν την γιόγκα μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια βοηθώντας τα σε συναισθηματικό συμπεριφορικό και δημιουργικό επίπεδο , Prenatal yoga για εγκύους . Απόλυτα ασφαλείς τεχνικές προσφέροντας ενέργεια ευεξία ευλυγισία δυναμώνοντας τους μυες της μήτρας και του πυελικού εδάφους & αναπνοές που θα βοηθήσουν στην διάρκεια του τοκετού προάγουμε την ιδανική θέση εμβρύου για ενα φυσιολογικό τοκετό  και τέλος Υιn Yoga& Υοga Nidra ,το τέλειο συμπλήρωμα στις πιο δυναμικές μορφές της γιόγκα δουλεύοντας την  υγεία του συνδετικόυ ιστου και τον αθρώσεων  αλλά  και όλου του σώματος.Η Yoga  Nidra είναι ένα είδος τάντρα γιόγκα είναι το άνοιγμα των εσωτερικών θαλάμων του νού με πολλά  οφέλη  στον ασκούμενο. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται από  άρτια καταρτισμένους-πιστοποιημένους δασκάλους  σε κάθε είδος.

 HYoga απευθύνεται και στο αντρικό φύλο ;   Πολλοί άντρες θεωρούν οτι το σώμα τους είναι άκαμπτο και τα περιθώρια βελτίωσης μικρά,όμως όλα έρχονται με την συστηματική προσπάθεια . Η γιόγκα είναι για όλους ανεξαρτήτος φύλου ηλικίας και φυσικής κατάστασης , είναι η επιστήμη του ευ ζειν μακρία απο προκαταλήψεις και θρησκείες . Αλλωστε εχει χαρακτηριστεί απο την Unesko εως αυλη  πολιτιστική κληρονομιά.

 Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει κάποιος γιόγκα?  Η καταλληλη εποχή είναι οποιαδήποτε στιγμή αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να αγαπήσει το σώμα του να δουλέψει με αυτό  να βρεί τις ισορροπίες του, να νιώσει την πληρότητα!

 Yoga Flow Studio : Τσακάλωφ 20 και Πινδάρου, Τηλ. 694 587 9876